ßßß
Składniki na spód:125 g pokruszonych herbatników (dałam biszkopty)30 g cukru70-85 g roztopionego masłakrem:3 żółtkapuszka słodzonego mleka skondensowanego (ok. 390 g)pół filiżanki soku z cytryny ( ok.120g.)2 łyżki skórki pomarańczowejSkładniki na spód dokładnie mieszamy i wykładamy nimi formę do tarty o średnicy ok. 23 cm. Przykrywamy folią i chowamy do lodówki.Żółtka ubijamy mikserem do białości i stopniowo dodajemy mleko skondensowane. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Na koniec dodajemy sok z cytryny i skórkę cytrynową. Masę cytrynową wylewamy na spód i pieczemy około 10 minut w 175 stopniach. Po wystudzeniu wkładamy do lodówki – najlepiej na noc, wtedy bez problemu uda się ładnie pokroic i wyciągnąć w całości z foremki.