Wykonanie
Zbliża się jesień i nawet jeśli dni są ciepłe i
słoneczne to wieczorem jest już tak chłodno, że nie obejdzie się bez koca. A żeby się dobrze rozgrzać proponuję kieliszek
nalewki cynamonowej. Lekko słodka, niesamowicie aromatyczna i bardzo dobrze rozgrzewająca - taka jest ta
nalewka. A do tego usprawnia procesy trawienne, pomaga przy niestrawnościach i lekkich zatruciach.
Składniki:kawałek kory cynamonowej10 g zmielonego
cynamonu150 g
brązowego cukru1 litr
winiakuKorę
cynamonu, zmielony
cynamojn,
cukier brązowy włożyc do słoja, zalać
winiakiem.
Słój zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na miesiąc, co jakiś czas wstrząsając. Po miesiącu
alkohol zlać, przefiltrować, rozlać do butelek i szczelnie zamknąć. Leżakować w ciemnym i chłodnym miejscu co najmniej pół roku.Na zdrowie:)