ßßß Cookit - przepis na Fasola meksykańska

Fasola meksykańska

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
czerwona fasola w puszce 4 sztuk
cielcina mielona 500 gramów
sok wielowarzywny 750 mililitrów
mieszanka przyprawy taco 1 sztuk
pieczywo 500 gramów
ser żółty 300 gramów
Wykonanie:
Mięso podsmażyć w małej ilości tłuszczu lub beztłuszczowo. Drewnianą łopatką starać się rozdrabniać podczas procesu drobiny mięsa.Dodać przyprawę taco mieszając. Zalać potrawę sokiem. Fasolę odsączyć i dodać do gotującego się dania.Gotować wolno pod przykryciem do 102 godziny. Podawać w bulionówkach. Posypać starkowanym serem.Dodatek pieczywo.
Uwagi:
Potrawa łatwa w przygotowaniu. Jeżeli nie ma gotowej przyprawy taco można użyć swojej mieszanki ziół z zawartością pieprzu cayen, ostrej papryki i innych
Autor: marzeniew
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Meksykańska
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-05
Aż 102 godzin nie gotujemy hihihi .Najwyżej 40 minut
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-05
Namawiam
Autor: krysia15
Data: 2009-04-03
OO...znam ogórki po meksykańsku,ale fasoli jeszcze nie próbowałam robić...;)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7358/Fasola-meksykanska