ßßß Cookit - przepis na Kluski białe

Kluski białe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 10 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone zmielić. Do jeszcze ciepłych dodać mąki, doprawić solą i wyrobić. Jeśli masa się nie trzyma, można dodać jedno białko. Z masy lepić kulki, każdą lekko spłaszczać z jednej strony, robiąc palcem zagłębienie. Wrzucać po jednej kulce na osolony wrzątek i gotować po 3 minuty od chwili, gdy kluski wypłyną na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12422/Kluski-biale