ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 10 sztukmąka ziemniaczana 3 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone zmielić. Do jeszcze ciepłych dodać mąki, doprawić solą i wyrobić. Jeśli masa się nie trzyma, można dodać jedno białko. Z masy lepić kulki, każdą lekko spłaszczać z jednej strony, robiąc palcem zagłębienie. Wrzucać po jednej kulce na osolony wrzątek i gotować po 3 minuty od chwili, gdy kluski wypłyną na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: