Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 10 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone zmielić. Do jeszcze ciepłych dodać
mąki, doprawić
solą i wyrobić. Jeśli masa się nie trzyma, można dodać jedno
białko. Z masy lepić kulki, każdą lekko spłaszczać z jednej strony, robiąc palcem zagłębienie. Wrzucać po jednej kulce na osolony wrzątek i gotować po 3 minuty od chwili, gdy kluski wypłyną na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: