ßßß Cookit - przepis na Nalewka na jeżynach

Nalewka na jeżynach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jeżyny 1 kilogramów
cukier 500 gramów
wódka 0,5 litrów
spirytus 0,5 litrów
Wykonanie:
Oczyszczone jeżyny włożyć do dużego słoja. Wlać wódkę i spirytus. Zamknąć i odstawić na tydzień. Nalewkę przefiltrować, zlać do naczynia ze szczelnym zamknięciem i odstawić. Owoce zasypać cukrem. Gdy cukier się rozpuści, a jeżyny puszczą sok, zlać go, jednocześnie filtrując. Oba płyny połączyć, rozlać do butelek, szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Nalewki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10940/Nalewka-na-jezynach