ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojeżyny 1 kilogramówcukier 500 gramówwódka 0,5 litrówspirytus 0,5 litrówWykonanie:Oczyszczone jeżyny włożyć do dużego słoja. Wlać wódkę i spirytus. Zamknąć i odstawić na tydzień. Nalewkę przefiltrować, zlać do naczynia ze szczelnym zamknięciem i odstawić. Owoce zasypać cukrem. Gdy cukier się rozpuści, a jeżyny puszczą sok, zlać go, jednocześnie filtrując. Oba płyny połączyć, rozlać do butelek, szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaNalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojeżyny 1 kilogramówcukier 500 gramówwódka 0,5 litrówspirytus 0,5 litrówWykonanie:Oczyszczone jeżyny włożyć do dużego słoja. Wlać wódkę i spirytus. Zamknąć i odstawić na tydzień. Nalewkę przefiltrować, zlać do naczynia ze szczelnym zamknięciem i odstawić. Owoce zasypać cukrem. Gdy cukier się rozpuści, a jeżyny puszczą sok, zlać go, jednocześnie filtrując. Oba płyny połączyć, rozlać do butelek, szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaNalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: