Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jeżyny 1 kilogramów
cukier 500 gramów
wódka 0,5 litrów
spirytus 0,5 litrówWykonanie:Oczyszczone
jeżyny włożyć do dużego słoja. Wlać
wódkę i
spirytus. Zamknąć i odstawić na tydzień.
Nalewkę przefiltrować, zlać do naczynia ze szczelnym zamknięciem i odstawić.
Owoce zasypać
cukrem. Gdy
cukier się rozpuści, a
jeżyny puszczą sok, zlać go, jednocześnie filtrując. Oba płyny połączyć, rozlać do butelek, szczelnie zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
NalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: