ßßß
 
            
         Składniki:Na każdy kilogram jeżynPół kilo cukruLitr wódkiJak zwykle najpierw zasypuję owoce cukrem i odstawiam na kilka dni aż puszczą sok. Zamykam je w słoju co by nie zleciały się owocówki. Zostawiam w kuchni. Koniecznie trzeba potrząsać słojem codziennie.Kiedy dolejemy wódki to zakręcone butelki, jeszcze z owocami, mogą dojrzewać w spiżarni. Potrzeba na to około miesiąca. Po tym czasie filtrujemy nalew z owoców. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu, im dłużej tym lepiej. Polecam.
Składniki:Na każdy kilogram jeżynPół kilo cukruLitr wódkiJak zwykle najpierw zasypuję owoce cukrem i odstawiam na kilka dni aż puszczą sok. Zamykam je w słoju co by nie zleciały się owocówki. Zostawiam w kuchni. Koniecznie trzeba potrząsać słojem codziennie.Kiedy dolejemy wódki to zakręcone butelki, jeszcze z owocami, mogą dojrzewać w spiżarni. Potrzeba na to około miesiąca. Po tym czasie filtrujemy nalew z owoców. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu, im dłużej tym lepiej. Polecam.
 Spróbuj także innych nalewek
Spróbuj także innych nalewek