Wykonanie
« Powrót  Jabłecznik

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 10 kilogramów
rodzynki 50 gramówWykonanie:Z umytych
jabłek za pomocą sokowirówki wycisnąć sok i wlać do słoja. Wytłoczyny zalać taka ilością
wody, aby były przykryte, a po przestudzeniu zlać z wytłoczyn
wodę i razem z opłukanymi
rodzynkami dodać do soku.
Słój zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną i odstawić na 3 tygodnie. Z nad osadu zlać jabłecznik i przechowywać w chłodnym miejscu kilka miesięcy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
WinaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: