Całkiem niedawno odkryłam jakim fajnym dodatkiem do ryb czy mięs może być syrop klonowy:)Okazuje się,że np w Stanach Zjednoczonych czy Kanadzie syrop o którym wspomniałam ma ogromne zastosowanie w kuchni,dodaje się go do mięs,ryb i deserów oczywiście:)Składniki:4 "dzwonki" łososiasok z połówki cytrynysól oraz pieprz1 łyżka syropu klonowego1 łyżka ketchupu1 łyżka sosu Tomato&Worcester Table Saucekilka kropel sosu Tabasco2 łyżki mleczka kokosowegoŁososia posolić i posypać delikatnie pieprzem,skropić sokiem z cytryny.W miseczce wymieszać syrop klonowy,ketchup,sos Worcester,sos Tabasco i mleczko kokosowe.Dzwonki łososia ułożyć w blaszce wyścielonej folią do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym,polać mieszanką przygotowaną wcześniej i wstawić do piekarnika na ok.30 min lub do czasu aż ryba będzie upieczona.Piec w 180 stopniach C.Podawać z ulubioną sałatką(ja podałam z młodymi listkami szpinaku).Smacznego:)