Wykonanie
Kiedy byłam w liceum, ta
sałatka pojawiała się bardzo często na naszym
stole. Być może dlatego, że to mniej więcej w tym czasie pojawiły się naszych sklepach puszki z
tuńczykiem.
Potem tuńczyk spowszedniał, a jeszcze później okazało się, że nie jest z nim tak ciekawie. Jedno jest pewne, sałatki nie robiłam już dobrych kilka lat. Teraz jednak zostało mi trochę
ryżu, miałam otwartą puszkę
kukurydzy oraz słoik
ogórków, a mąż właśnie szedł do sklepu. Dopisałam do listy jeszcze jedną rzecz.

Składniki:1 puszka
tuńczyka w olejuok. 100 g
ryżupół puszki
kukurydzy2 łyżki
majonezukilka
ogórków konserwowychsól,
pieprzWykonanie:
Ryż gotujemy na sypko i studzimy.
Ogórki kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy ostudzony
ryż,
kukurydzę, pokrojone
ogórki i
tuńczyka. Mieszamy z
majonezem i doprawiamy do smaku.
