Wykonanie
Na dzisiejsze święto przygotowałam bardzo kobiecy
drink.
Drink, który upatrzyłam sobie już w lutym, kiedy kupiłam Good Food. Tam wtedy był
rabarbarowy sezon, a ja mogłam o nim tylko pomarzyć. Za to teraz szaleństwo. W magazynie na wierzchu był jeszcze advocat z lemoniadą, ale zapewniam Was, że bez tego dodatku też smakuje wspaniale.Mamusie wszystkiego najlepszego.

Składniki:
wódkasyrop rabarbarowy *
lód
Wykonanie:Do shakera wlewamy
wódkę i
syrop w równych proporcjach. Dorzucamy kostki
lodu i dobrze mieszamy. Przelewamy przez sitko (w shakerze już jest) do zmrożonych kieliszków. Możemy udekorować skórką z
rabarbaru.

*
Syrop rabarbarowySkładniki:85 g drobnego
cukru75 ml
wody300 g posiekanego
rabarbaru
Wykonanie:
Cukier i
wodę umieścić w garnku. Gotować na małym ogniu tak, aby
cukier się rozpuścić, ale
woda nie zawrzała. Dodać posiekany
rabarbar, przykryć i zwiększyć troszkę ogień. Gotować przez 5 minut.
Rabarbar z
syropem przełożyć na gęste sitko. Delikatnie przecisnąć
syrop do miski. Ostudzić.