Wykonanie
Wreszcie udało mi się kupić popping z
amarantusa. Przyznam, że nie bardzo wiedziałam co mam z nim zrobić. Z pomocą przyszła mi
Kasia, która pokazała mi przepis Komarki na zdrowe
sezamki z dodatkiem poppingu.
Składniki:1 szklanka poppingu z
amarantusa1 szklanka
sezamu3 łyżki
mioduWykonanie:
Sezam uprażyć na patelni.
Miód podgrzać, aż zacznie wrzeć. Dodać do niego uprażony
sezam wymieszany z poppingiem z
amarantusa. Dokładnie wymieszać. Masę przełożyć na pergamin. Przykryć drugim arkuszem papieru i rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Początkowo może się wydawać, że masa nie zechce się rozwałkować, ale po chwili się uda.Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Z rozwałkowanego ciasta wycinać
ciasteczka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 15 minut. Studzić na blasze.
Ingredients:1 cup
sesame seeds1 cup amaranth grains3 tbs honeyDirections:Roast
sesame seeds on a pan. Set aside and mix with amaranth grains. Place the honey in a pot and heat up until it starts to bubble. Add the
sesame and amaranth and mix thoroughly.Place the mixture on wax paper. Cover with another piece of wax paper and roll till the mixture is about 0 , 5 cm thick. Cut into circles or squares and transfer carefully onto a baking pan. Bake in 150 C for about 15 minutes. Cool on the baking pan.