Wykonanie
Jeżeli znudziły się Wam tradycyjne ziemniaczki chciałabym zachęcić do wypróbowania ziemniaczków pieczonych wg. moje przepisu. Czas przygotowania jest naprawdę nie długi a smakują wyśmienicie. Zapraszam do wypróbowania

Składniki:-
ziemniaki- tłuszcz (najlepiej
margaryna)-
przyprawy do smaku( ja używam
przyprawy do ziemniaków, może być do
kurczaka,
papryka słodka, jeżeli ktoś lubi to mogą być również
zioła)Wykonanie
Ziemniaki obieramy, płuczemy i dajemy do gotowania, aby troszkę się tylko podgotowały. Na wpół surowe odcedzamy, kroimy na połówki, bądź ćwiartki i układamy na blaszce do pieczenia, do tego dodajemy troszkę
margaryny( bądź jak kto woli
olej) i posypujemy
przyprawami( wybór przypraw wg. własnego uznania). Smażymy do momentu uzyskania złocistego koloru, w piekarniku w temp. ok. 220 stopni C.Bardzo dobry dodatek do
mięs zamiast zwykłych gotowanych
ziemniaków.