Wykonanie
Dziś chciałabym zaprezentować naleśniki z
parówką i
żółtym serem. Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki na ciasto:- 3 szkl.
mleka- 3 i 1/2 szkl.
mąki- 1
jajko- szczypta
soliSkładniki na farsz:-
parówki ( ilość zależy od wielkości
parówki, czy dzielona na pół czy na cztery)- 20 dag.
żółtego sera-
ketchup do posmarowania naleśnikaI jeszcze potrzebujemy
jajko i
bułkę tartą do obtoczenia naleśnika, jak także
olej do smażenia.PRZYGOTOWANIE:Na samym początku z wcześniej napisanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe( wszystkie składniki mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy), następnie smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, najlepiej
oleju. Teraz przejdziemy do faszerowania placków naleśnikowych, a mianowicie smarujemy niewielką ilością
ketchupu, układamy
parówkę i posypujemy uprzednio startym
żółtym serem i zawijamy jak krokiety. Następnie moczymy we wcześniej rozstrzepanym
jajku i obtaczamy w
bułce tartej. Tak przyrządzone naleśniki smażymy na patelni.Najlepiej smakują podane z
ketchupem.SPRÓBUJCIE KONIECZNIE