Wykonanie
Bywają takie dni jak dzisiaj, że nie mam ani czasu, ani ochoty na siedzenie w kuchni :) Tak, tak :) Też czasami lubię odpocząć od gotowania ;) Dzisiaj dodatkowo nie wychodziłam z domu, nie robiłam zakupów więc był to idealny moment na posprzątanie lodówki :) Szybko i pysznie choć niekoniecznie dietetycznie ;) Polecam baaaardzo :)Składniki:200g
kaszy jęczmiennej2 duże laski
kiełbasy (najlepiej wiejskiej domowej - klik)2
cebule2 łyżki
smalcu gęsiego (klik)
sól,
pieprzKaszę ugotować w osolonej wodzie.
Smalec rozgrzać na patelni.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na złoto. Zdjąć z ognia.
Kiełbasę pokroić w kosteczkę i podsmażyć (można też pokroić w plastry a
potem po usmażeniu krótko zmiksować ). Ugotowana
kaszę wymieszać z podsmazoną
cebuka i
kiełbasą. Doprawić
solą i
pieprzem.Smacznego :)