Wykonanie



Opis : Łatwy, błyskawiczny w przygotowaniu i nadający się natychmiast do spożycia, bez dodatkowego chłodzenia deser, który na pewno Wam zasmakuje. Wszystkie składniki zachowane w gęstej, płynnej konsystencji, w której przeważa
serek Danio, a ziarenka
kiwi fajnie chrupią. Jeśli ktoś nie lubi
kiwi z powodu jej kwasowości, to bez problemu zje ten deser, ponieważ
kiwi jest posłodzone, a
bita śmietana łagodzi całość i deser rozpływa się w ustach. A na uwieńczenie całości, schrupmy jakieś
ciasteczko z nadzieniem.Szczerze polecam.Pochodzenie : nieznacznie zmodyfikowany przepis z internetuIlość : 4 porcje o poj. 250 ml (każda)Składniki:4
serki Danio
waniliowe (140 g każdy)4-6 dużych
owoców kiwi (ja miałam 4 duże)2 łyżeczki
cukru pudru400 ml ubitej
śmietany kremówki 30%kilka kostek
czekolady mlecznej lub
toffi4 małe
ciasteczka z nadzieniem (ja miałam Jacob's Lemon Puff)Przygotowanie :
Kiwi obrać i zmiksować/zmielić malakserem/blenderem (gdy są bardzo dojrzałe, a co za tym idzie miękkie, można rozdrobnić je widelcem).Dodać
cukier puder i wymieszać.Do każdego naczynia wlać jeden
serek Danio.Wyrównać płaszczyznę.
Kiwi podzielić na 4 części i każdą z nich wlać do poszczególnego naczynia.
Bitą śmietanę podzielić na 4 części i każdą z nich wyłożyć do poszczególnego naczynia.Posypać startą
czekoladą.
Ciastka włożyć w
bitą śmietanę.Podawać.