ßßß Cookit - przepis na Blondies z mango i orzechami

Blondies z mango i orzechami

nazwa

Wykonanie

Chyba nie ma prostszego ciasta niż takie blondies . Rozpuszczamy i mieszamy. Prościej niż muffiny. I smaczniej. Brązowy cukier, który pełni w blondies rolę tą samą, co czekolada w brownies, daję ta piękną barwę i charakterystyczny smak, który bardzo lubię. Mięciutkie, sprężyste, pachnące. Grubo pokrojone orzechy i mango, to wykwintny dodatek, który świetnie tu pasuje i idealnie dopełnia doskonałej całości. Blondies z mango i orzechami nie dość, że proste to i pyszne, co potwierdzili szczęśliwcy, którzy mieli okazję je spróbować. Bardzo polecam - ze względu na prostotę wykonania, szybkość i niepowtarzalny smak!
115 g masła
215 g brązowego cukru
2 jajka
150 g mąki samorosnącej(lub zwykłej plus 1 łyżeczka proszku do pieczenia i szczypta soli)
1 mango, pokrojone w kostkę
100g orzechów włoskich, grubo posiekanych
Piekarnik nastawiamy na 180 st C i natłuszczamy kwadratową foremkę o boku 18 cm.
Masło i cukier rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy na 10 minut i dodajemy jajka, cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, mango i orzechy, mieszamy. Ciasto wylewamy do foremki. Pieczemy ok 35 minut. Przez chwilę studzimy w foremce, po czym wyjmujemy na kratkę.
Źródło:http://raspberriescream.blogspot.com/2011/06/blondies-z-mango-i-orzechami.html