ßßß
Cookit - przepis na Muffiny śniadaniowe na wytrawnie – bezglutenowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Muffiny śniadaniowe na wytrawnie – bezglutenowe
Składniki
Mąka
Mąka gryczana
Kiełbasa śląska
Szynka
Woda
Suszone pomidory w zalewie
Jajko
Czosnek
Proszek do pieczenia
Cukier trzcinowy
Sól
Zioła prowansalskie
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Przepis Karola Okrasy ze strony TVP zmieniłam do swoich potrzeb. Uwaga, nie dla osób na diecie bezmlecznej!Wszystkie
przyprawy
, których używam, są bezglutenowe.Składniki:210 g
mąki
(u mnie Better Batter)70 g
mąki gryczanej
160 g
sera żółtego
(zmieszałam dwa gatunki –
Bursztyn
i edamski)150 g
kiełbasy śląskiej
bezglutenowej (może być
szynka
)50 ml
wody
suszone pomidory w zalewie
(ok.15 szt)3
jajka
2 ząbki
czosnku
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
3 czubate łyżeczki
cukru trzcinowego
szczypta
soli
1/2 łyżeczki
ziół prowansalskich
100 ml
oliwy
Wykonanie:
Jajka
ubić z
cukrem
i szczyptą
soli
na puszystą masę. Ja użyłam do tego zwykłego blendera. Dodać 100 ml
oliwy
i dalej ubijać.
Ser
zetrzeć na grubych oczkach,
kiełbasę
pokroić w drobną kostkę. Przygotować
mąkę
i
proszek do pieczenia
. Do miski z
mąką
wrzucić
ser
i
kiełbasę
i dokładnie je obtoczyć. Następnie dodać pokrojone drobno
suszone pomidory
,
czosnek
i
zioła
. Dodać odrobinę
wody
, żeby rozrzedzić masę.Napełnić formę do muffinek, wyłożoną papilotkami.Piec w temperaturze 180°C przez 25 minut, z termoobiegiem.
Smacznego!
Źródło:
http://blog.pasjemamy.pl/?p=765
Przepisy powiązane
Amarantusowe pancakes ze szpinakiem
Amarantusowe pancakes ze szpinakiem
Amarantusowe pancakes ze szpinakiem
Amarantusowe pancakes ze szpinakiem
Amarantusowe pancakes ze szpinakiem
Składniki powiązane (0)