ßßß
Cookit - przepis na SOCZEWICA PO INDYJSKU
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
SOCZEWICA PO INDYJSKU
Składniki
Soczewica czerwona
Woda
Bulion warzywny
Cebula
Czosnek
Pomidor
Imbir
Kolendra
Wykonanie
Składniki:1,5 szklanki
czerwonej soczewicy
ok. 3 szklanek
wody
lub
bulionu warzywnego
1 duża
cebula
pokrojona w kostkę4 ząbki
czosnku
1 duży
pomidor
pokrojony w kostkę1 łyżeczka drobno pokrojonego świeżego
imbiru
przyprawy
;
sól
, żółte
curry
, cumin,
pieprz
,
przyprawa warzywna
1 pęczek
kolendry
(cilantro)Wykonanie:
Cebulę
smażymy na
oleju
z
czosnkiem
i
imbirem
na koniec dodając pokrojony drobno
pomidor
.
Soczewicę
gotujemy w ok. 3 szklankach
bulionu warzywnego
, pod koniec gotowania dodajemy resztę składników i doprawiamy.Przed podaniem mieszamy z pokrojoną
kolendrą
. Najlepiej smakuje z podana z
ryżem
.
Źródło:
http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/soczewica-po-indyjsku
Przepisy powiązane
Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy i papryki
Zupa z zielonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy
ZUPA Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ I KAPUSTĄ CHIŃSKĄ
Składniki powiązane (0)