Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 220 gramów
cukier 120 gramów
masło 1 kostek
jajka 1 sztuk
Cynamon 1 łyżek deserowych
śmietana kremówka 500 mililitrów
cukier puder 50 gramów
imbir 0,5 łyżek deserowych
owoce sezonowe według uznania
kakao według uznaniaWykonanie:
Masło utrzeć z
cukrem(120g) na jednolitą masę. Wbić
jajko, ucierać, aż będzie gładka. Wsypać po łyżce
mąkę wymieszaną z
cynamonem, mieszając ciasto mikserem ustawionym na najniższe obroty. Podzielić ciasto na 8 porcji. Na pergaminie narysować 8 krążków o średnicy 20 cm, każdy wypełnić
ciastem, równo je rozsmarowując. Piec na złoty kolor w 180 stopniach (ok. 10 min).Krem: ubić
śmietanę z
cukrem pudrem, wymieszać z
imbirem.Przełożyć kremem krążki ciasta, lekko docisnąć. Wierzch posmarować kremem, posypać
kakao przyprawione
cynamonem.Uwagi:
Kakao można zastąpić
czekoladą w proszku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: evaData: 2011-02-16 jaka mąka? czy może być krupczatka? czy piekł ktoś na krupczatce?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: