ßßß
100 g masła, pokrojonego100 g ciemnej czekolady, połamanej2 jajka, lekko ubite200 g drobnego cukru3 łyżki likieru Irish cream100 g mąkiPolewa:400 g cukru pudru1 łyżki kakao2 łyżki likieru Irish creamPiekarnik nastawiamy na 180 st C. Natłuszczamy kwadratową foremkę o wymiarach 23 cm i wykładamy papierem do pieczenia.W małym rondelku rozpuszczamy masło i czekoladę, zdejmujemy z ognia. W dużej misce ubijay jajka i cukier do białości. Mieszamy z czekoladową miksturą, likierem i mąką. Wylewamy do przygotowanej foremki. Pieczemy 15-20 minut. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy w foremce do ostygnięcia.Cukier puder i kakao mieszamy, dodajemy likier i odpowiednią ilość gorącej wody, tak aby powstała łatwa do smarowania masa. Smarujemy tą masą brownies. Pozostawiamy do zastygnięcia i kroimy na kwadraty.Przepis z "The Big Book of Chocolate"