Wykonanie
Na zakończenie afrodyzjakowej akcji... bo czy może być coś bardziej seksownego? ;)Przepis z "Księgi Afrodyzjaków", dołączonej, do któregoś z ostatnich wydań "Kuchni".
150 g
masła180 g ciemnej
czekolady3
jajka200 g
cukru pudru1/2 szklanki
mąkilekko czubata łyżka
kakaopo 75 g białej i
mlecznej czekoladyMąkę i
kakao wymieszać.
Masło i ciemną
czekoladę roztopić w jednym garnku.
jajka i
cukier ubić na krem. Nadal miksując, powoli wlewać wystudzoną masę
czekoladowo -
maślaną, a na końcu małymi porcjami wsypywać
mąkę z
kakao. Do ciasta wrzucić grubo posiekaną
mleczną i
białą czekoladę, starannie wymieszać. Przelać ciasto do formy wyłożonej pergaminem (o bokach ok. 23 cm).Piec ok. 35-40 min. w temperaturze 180 stopni. Upieczone wystudzić i pokroić na kwadratowe kawałki.Smacznego!