Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada mleczna 75 gramów
czekolada biała 75 gramów
cukier puder 200 gramów
jajka 3 sztuk
czekolada ciemna 180 gramów
masło 150 gramów
kakao 1 łyżek stołowych
mąka 0,5 szklanekWykonanie:
Mąkę i
kakao przesiać przez sito i wymieszać.
Masło i ciemną
czekoladę wrzucić do rondelka ustawionego na garnku z lekko wrzącą
wodą i wymieszać, aż składniki się rozpuszczą i dokładnie połączą.
jajka i
cukier ubić mikserem na jednolity, gładki krem. nadal miksując powoli wlewać wystudzoną masę
czekoladowo-
maślaną, a na końcu małymi porcjami wsypać
mąkę z
kakao, wymieszać. Do ciasta wrzucić grubo posiekaną
mleczną i
białą czekoladę, wymieszać i przełożyć do blaszki kwadratowej o bokach długości ok. 23 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor:
BeciaData: 2009-01-16Oczywiście ma być pół szklanki
mąki.Autor: OBELIX7878Data: 2009-01-16ile
maki pol kilo czy pol szklanki???Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: