ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada mleczna 75 gramówczekolada biała 75 gramówcukier puder 200 gramówjajka 3 sztukczekolada ciemna 180 gramówmasło 150 gramówkakao 1 łyżek stołowychmąka 0,5 szklanekWykonanie:Mąkę i kakao przesiać przez sito i wymieszać. Masło i ciemną czekoladę wrzucić do rondelka ustawionego na garnku z lekko wrzącą wodą i wymieszać, aż składniki się rozpuszczą i dokładnie połączą. jajka i cukier ubić mikserem na jednolity, gładki krem. nadal miksując powoli wlewać wystudzoną masę czekoladowo-maślaną, a na końcu małymi porcjami wsypać mąkę z kakao, wymieszać. Do ciasta wrzucić grubo posiekaną mleczną i białą czekoladę, wymieszać i przełożyć do blaszki kwadratowej o bokach długości ok. 23 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: BeciaData: 2009-01-16Oczywiście ma być pół szklanki mąki.Autor: OBELIX7878Data: 2009-01-16ile maki pol kilo czy pol szklanki???Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: