ßßß Cookit - przepis na Brownie w łatki

Brownie w łatki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada mleczna 75 gramów
czekolada biała 75 gramów
cukier puder 200 gramów
jajka 3 sztuk
czekolada ciemna 180 gramów
masło 150 gramów
kakao 1 łyżek stołowych
mąka 0,5 szklanek
Wykonanie:
Mąkę i kakao przesiać przez sito i wymieszać. Masło i ciemną czekoladę wrzucić do rondelka ustawionego na garnku z lekko wrzącą wodą i wymieszać, aż składniki się rozpuszczą i dokładnie połączą. jajka i cukier ubić mikserem na jednolity, gładki krem. nadal miksując powoli wlewać wystudzoną masę czekoladowo-maślaną, a na końcu małymi porcjami wsypać mąkę z kakao, wymieszać. Do ciasta wrzucić grubo posiekaną mleczną i białą czekoladę, wymieszać i przełożyć do blaszki kwadratowej o bokach długości ok. 23 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Becia
Data: 2009-01-16
Oczywiście ma być pół szklanki mąki.
Autor: OBELIX7878
Data: 2009-01-16
ile maki pol kilo czy pol szklanki???
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5305/Brownie-w-latki