ßßß Cookit - przepis na Żeberka w piwie

Żeberka w piwie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka 1,5 kilogramów
tłuszcz według uznania
mąka według uznania
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
kminek według uznania
majeranek według uznania
ziele angielskie według uznania
goździk według uznania
vegeta według uznania
piwo według uznania
cebula 600 gramów
Wykonanie:
Żeberka czyścimy i myjemy pod bieżącą letnią wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i porcjujemy. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem, i obtaczamy w mące. W ten sposób przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone mięso wyjąć i odstawić. Na tym samym oleju co smażyliśmy żeberka usmażyć cebulę, pokrojoną w piórka, cały czas mieszać.Dodajemy wszystkie przyprawy goździk i ziele angielskie, które uprzednio zgniatamy. Dodać żeberka, przyprawiamy Vegetą dodajemy piwo. Dusimy aż mięso będzie miękkie. Przed samym podaniem posypujemy natką pietruszki.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6927/Zeberka-w-piwie