ßßß Cookit - przepis na Tarta brzoskwiniowo-migdałowa z galaretką

Tarta brzoskwiniowo-migdałowa z galaretką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
masło 0,5 kostek
smalec 1 łyżek deserowych
cukier 2 łyżek stołowych
białko 2 sztuk
cukier puder 100 gramów
migdały mielone 100 gramów
brzoskwinie z puszki 1 sztuk
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuk
Wykonanie:
Z mąki, żółtek, masła, smalcu i 2 łyżek cukru zagnieść kruche ciasto i upiec w formie do tart na złoty kolor w 190 stopniach, wystudzić.
Masa: utrzeć białka z cukrem pudrem i migdałami na pulchną masę.
Wyłożyć ją na spód zimnego ciasta. Na tej warstwie ułożyć rozetę z pokrojonych na ósemki brzoskwiń.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody, ostudzić.
Ciasto zalać tężejącą galaretką i włożyć do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6889/Tarta-brzoskwiniowo-migdalowa-z-galaretka