Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
masło 0,5 kostek
smalec 1 łyżek deserowych
cukier 2 łyżek stołowych
białko 2 sztuk
cukier puder 100 gramów
migdały mielone 100 gramów
brzoskwinie z puszki 1 sztuk
galaretka brzoskwiniowa 1 sztukWykonanie:Z
mąki,
żółtek,
masła,
smalcu i 2 łyżek
cukru zagnieść kruche ciasto i upiec w formie do tart na złoty kolor w 190 stopniach, wystudzić.Masa: utrzeć
białka z
cukrem pudrem i
migdałami na pulchną masę.Wyłożyć ją na spód zimnego ciasta. Na tej warstwie ułożyć rozetę z pokrojonych na ósemki
brzoskwiń.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej
wody, ostudzić.Ciasto zalać tężejącą
galaretką i włożyć do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: