« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 350 gramówcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkipędy bambusa 60 gramówpapryka 1 sztukkapusta chińska bok choy 100 gramówmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychsos ostrygowy 2 łyżek stołowychsos sezamowy 2 łyżek stołowychsos sojowy jasny 2 łyżek stołowychsos sojowy ciemny 2 łyżek stołowychbulion mięsny 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól morska według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w paseczki i podsmażyć na patelni. oczyszczona paprykę pokroić w paski. Kapustę drobno pokroić. Oczyszczona cebule pokroić w piórka, a czosnek posiekać.Na rozgrzanej w woku oliwie usmażyć warzywa z pędami bambusa i czosnkiem. Dodać mięso i chwile smażyć. Podlać bulionem, doprawić sosami, sola oraz pieprzem, wymieszać. Wymieszać mąkę ziemniaczaną z 4 łyżkami wody wlać do mięsa i mieszając zagotować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: