ßßß Cookit - przepis na Wołowina z woka

Wołowina z woka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 350 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
pędy bambusa 60 gramów
papryka 1 sztuk
kapusta chińska bok choy 100 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
sos ostrygowy 2 łyżek stołowych
sos sezamowy 2 łyżek stołowych
sos sojowy jasny 2 łyżek stołowych
sos sojowy ciemny 2 łyżek stołowych
bulion mięsny 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól morska według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w paseczki i podsmażyć na patelni. oczyszczona paprykę pokroić w paski. Kapustę drobno pokroić. Oczyszczona cebule pokroić w piórka, a czosnek posiekać.
Na rozgrzanej w woku oliwie usmażyć warzywa z pędami bambusa i czosnkiem. Dodać mięso i chwile smażyć. Podlać bulionem, doprawić sosami, sola oraz pieprzem, wymieszać. Wymieszać mąkę ziemniaczaną z 4 łyżkami wody wlać do mięsa i mieszając zagotować.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10977/Wolowina-z-woka