Wykonanie
Składniki
- 50 dag podzielonych na porcje
żeberek- 1
cebula- 2 ząbki
czosnku- 1 łyżka
musztardy- 3 łyżki
sosu sojowego- 2 łyżki
oleju- 1 łyżeczka
kminku- szczypta
papryki-
sól,
pieprz-
olej do wysmarowania formy
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Cebulę i
czosnek obrać i posiekać. Połączyć
sos sojowy z
olejem,
musztardą, dodać
kminek,
paprykę,
cebulę,
czosnek i wymieszać.
Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć
solą i
pieprzem. Posmarować marynatą i odstawić pod przykryciem na godzinę do lodówki. Następnie
żeberka osączyć z marynaty, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 o C. Marynatę podgrzać, polać
żeberka i piec jeszcze 5 minut.Uwaga – sprawdzona rada1)
mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniejŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)