Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg 1 kilogramów
jajko 12 sztuk
migdały 60 gramów
rodzynki 60 gramów
cukier 400 gramów
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
masło 300 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
zapach migdałowy 1 sztuk
zapach waniliowy 1 sztukWykonanie:
Ser zemleć dwukrotnie. Przygotować
bakalie:
migdały należy sparzyć, obrać ze skórki i bardzo drobno posiekać,
rodzynki wypłukać i zostawić na sicie. Zetrzeć
skórkę z cytryny.
Migdały dodać do
twarogu. Wybić
jajka do miseczki, osobno
żółtka i
białka. Do
żółtek dodać
cukier i ucierać do białości. Połączyć z
twarogiem,
skórką z cytryny,
rodzynkami oraz
mąką ziemniaczaną. Dodać miękkie
masło,
cukier waniliowy, zapachy:
waniliowy i
migdałowy. Ubić pianę na sztywno i delikatnie połączyć z masą
serową. Tortownicę natrzeć
masłem, posypać
tartą bułką i przełożyć ciasto. piekarnik nagrzać do 170 st. Piec 50-60 minut. Można polać roztopioną
czekoladą lub
polewą czekoladową.Uwagi:tłusty
twarógCiasta i DeseryKuchnia AustriackaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Nie przepadam za sernikami ale ten jest wyjątkowo wyśmienityDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: