ßßß Cookit - przepis na Wielkie pieróg

Wielkie pieróg

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z kurczaka 250 gramów
cebula 1 sztuk
orzechy ziemne 50 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
curry według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
twarożek ziołowy 150 gramów
ciasto na pizzę mieszanka 2 sztuk
żółtko 1 sztuk
śmietana 50 gramów
Wykonanie:
Kurczaka drobno pokroić, podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Dodać posiekana cebule, podsmażyć. Dodać orzeszki, śmietanę , twarożek, wymieszać , przyprawić i chwilkę gotować. Ciasto przygotować według przepisu na opakowaniu. Rozwałkować wyciąć krążki, ułożyć farsz, zlepić brzegi. Posmarować żółtkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni C
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-09
Bardzo ciekawy przepis na pewno spróbuje
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5866/Wielkie-pierog