ßßß Cookit - przepis na Tatar klasyczny

Tatar klasyczny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
tatar wołowy 250 gramów
żółtka 3 sztuk
ogórki konserwowe 2 sztuk
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
W razie konieczności do mięsa, które jest już wstępnie doprawione, dodać sól oraz pieprz zgodnie ze swoimi upodobaniami. całość podzielić na 3 porcje i ładnie uformować na talerzach, tworząc wgłębienie, do którego wbić po jednym żółtku. Wokół tatara ułożyć bardzo drobno posiekaną cebulę oraz ogórki konserwowe. Jedząc, mieszamy wszystkie składniki w wybranych przez siebie proporcjach. do tatara można dodać także szczypiorek, oliwki czy kapary.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11597/Tatar-klasyczny