Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotatar wołowy 250 gramów
żółtka 3 sztuk
ogórki konserwowe 2 sztuk
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W razie konieczności do
mięsa, które jest już wstępnie doprawione, dodać
sól oraz
pieprz zgodnie ze swoimi upodobaniami. całość podzielić na 3 porcje i ładnie uformować na talerzach, tworząc wgłębienie, do którego wbić po jednym
żółtku. Wokół tatara ułożyć bardzo drobno posiekaną
cebulę oraz
ogórki konserwowe. Jedząc, mieszamy wszystkie składniki w wybranych przez siebie proporcjach. do tatara można dodać także
szczypiorek,
oliwki czy
kapary.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: