Wykonanie
Nie każdy jest fanem surowego
mięsa, ale Ci co ją lubią , będą
mieli idealną przekąskę:) Pamiętam jak moja mama przygotowała ogromną miskę tatara. Wstawiła do lodówki i wyszła ze znajomymi do teatru. W tym czasie ja przyszłam do domu z koleżanką i zaczęłyśmy szperać po lodówce. Miałam wtedy jakieś 15 lat. Wtedy też , pierwszy raz go spróbowałam. Zjadłyśmy całą miskę, nie wiedząc o tym , że był on przygotowany dla gości:) Jakież było ogromne zdziwienie mojej mamy gdy chciała go podać:) Dostałyśmy burę, ale jej mina bezcenna:)
SKŁADNIKI:tatar wołowy 230g
żółtko 1 szt
cebula 1/2 szt
ogórek konserwowy 2 większe
sól pieprz 1 szczypta
magi kilka kropel
wafle ryżowe 10 sztPRZYGOTOWANIE:Tatar kupiłam gotowy. Przekładamy go do miski, wbijamy
żółtko .
Cebulę umyć, obrać z wierzchniej warstwy następnie drobno posiekać.
Ogórki konserwowe odsączyć z zalewy, pokroić w małą kosteczkę. Warzywa przełożyć do
mięsa. Doprawić
solą i
pieprzem. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Na samym końcu doprawić odrobiną
magi do smaku. Tatar nakładać porcjami na
wafle ryżowe. Smacznego:)