ßßß Cookit - przepis na Udka nadziewane szpinakiem

Udka nadziewane szpinakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
udka z kurczaka 4 sztuk
szpinak świeży 150 gramów
czosnek 1 ząbki
migdały mielone 30 gramów
parmezan tarty 30 gramów
olej 5 łyżek stołowych
masło 30 gramów
cebula 2 sztuk
wino białe wytrawne 250 mililitrów
zasmażka ciemna 2 łyżek stołowych
śmietana kwaśna 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Udka umyć , osuszyć i wytrybować z nich kości. Umyty szpinak grubo pokroić, dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę połączyć z migdałami, parmezanem, doprawić solą oraz pieprzem, wlać olej i zmiksować.
Nadzieniem napełnić udka i obsmażyć je na maśle. Zalać winem i dusić pod przykryciem 0k. 30 minut. Wyjąć mięso, a sos zaprawić zasmażką oraz śmietaną, dodać do smaku sól oraz pieprz i ponownie włożyć mięso.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4777/Udka-nadziewane-szpinakiem