ßßß Cookit - przepis na Świeżynka

Świeżynka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Świeżynka
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
świeża wieprzowina 700 gramów
cebula 6 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
piwo 150 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania
Wykonanie:
Mięso opłukać osuszyć pokroić w kostkę.Obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, przełożyć do garnka.Cebule obrać posiekać zeszklić na pozostałym na patelni tłuszczu dodać do mięsa.Piwo podgrzać podlać nim mięso oprószyć sola i pieprzem doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień dodać listek i ziele dusić pod przykryciem ok.30 min.Przyprawić do smaku sola i pieprzem.
Autor: edl26
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5458/Swiezynka