Składniki:0,5kg mięsa wieprzowego½ łyżeczki soli4 łyżki oleju1 duża cebula1 łyżka słodkiej paprykiwoda do podlewania mięsa4 łyżki mąki do zagęszczenia sosu2 listki laurowepieprz ziarnisty czarny 10 ziaren6 ziaren ziela angielskiegoOPCJONALNIE: kostna mięsna do bitek KnorrSposób przygotowanieMięso myje i kroję w kostkę. Przyprawiam.. Na patelni rozgrzewam olej. Na bardzo mocno rozgrzany olej wrzucam mięso i obsmażam je z każdej strony. Następnie dodaje posiekaną cebulę i paprykę słodką. Wszystko razem smażę. Gorącą woda zakrywam mięso. Dodaj kostkę mięsną knorr. Nakrywam je pokrywką i duszę przez 1,5 -2h. W razie potrzeby podlewamy wodą. W 1/3 szklanki zimnej wody rozpuszczam mąkę i wlewam do mięsa, gotuje chwilkę aż sos zgęstnieje.Na zdjęciu gulasz podany z kluskami śląskimi i mixem sałat.