ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoszynka surowa 1 kilogramówmąka 1.5 szklanekmargaryna 0.75 kostekjajko 2 sztukśmietana 4 łyżek stołowychvegeta 2 łyżek stołowychsól według uznaniamaggi 6 łyżek stołowychWykonanie:Mięso natrzeć jarzynką i przyprawą w płynie, pozostawić na 1 godz.Ciasto: mąkę przesiać, posiekać posiekać z margaryną i szczyptą soli, dodać śmietanę i żółtka. Zagnieść ciasto, zwinąć w folię i chłodzić 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkować na placek 50 x 60cm. Szynkę owinąć ciastem, zwilżyć brzegi wodą i zlepić. Odwrócić mięso tak, aby strona zlepiona znajdowała się pod spodem. Ciasto nakłuć widelcem i posmarować białkiem. Piec ok.50 minut w 220 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piekarniku jeszcze na 10 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: ddData: 2010-11-15superDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: