ßßß Cookit - przepis na Sznycle pikantne

Sznycle pikantne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
schab karkowy bez kości 600 gramów
boczek tłusty 50 gramów
musztarda ostra 1 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na 4 plastry, lekko rozbić trzonkiem noża. Każdy plaster posmarować musztardą. Mąkę wymieszać z papryką i obtoczyć w niej sznycle.Na patelni rozgrzać smalec i smażyć sznycle z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni stopić masło i usmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć, mieszając. Usmażoną cebulę ułożyć na sznyclach, chwilę podgrzewać na niewielkim ogniu. Podawać ze smażonymi ziemniakami, warzywnym piure lub kluskami kładzionymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5922/Sznycle-pikantne