ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab karkowy bez kości 600 gramówboczek tłusty 50 gramówmusztarda ostra 1 łyżek stołowychpapryka mielona słodka 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychcebula 2 sztuksmalec 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na 4 plastry, lekko rozbić trzonkiem noża. Każdy plaster posmarować musztardą. Mąkę wymieszać z papryką i obtoczyć w niej sznycle.Na patelni rozgrzać smalec i smażyć sznycle z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni stopić masło i usmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć, mieszając. Usmażoną cebulę ułożyć na sznyclach, chwilę podgrzewać na niewielkim ogniu. Podawać ze smażonymi ziemniakami, warzywnym piure lub kluskami kładzionymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: