Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
schab karkowy bez kości 600 gramów
boczek tłusty 50 gramów
musztarda ostra 1 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na 4 plastry, lekko rozbić trzonkiem noża. Każdy plaster posmarować
musztardą.
Mąkę wymieszać z
papryką i obtoczyć w niej sznycle.Na patelni rozgrzać
smalec i smażyć sznycle z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni stopić
masło i usmażyć pokrojony w drobną kostkę
boczek, dodać pokrojoną w kostkę
cebulę i chwilę smażyć, mieszając. Usmażoną
cebulę ułożyć na sznyclach, chwilę podgrzewać na niewielkim ogniu. Podawać ze smażonymi
ziemniakami, warzywnym piure lub kluskami kładzionymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: