ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowieprzowina od szynki 700 gramówboczek plastry 8 sztukprzecier pomidorowy 1 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek deserowychcebula 1 sztuksmalec 1,5 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztukziele angielskie 4 sztukmąka 2 łyżek stołowychnatka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowychjajka ugotowane 4 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte mięso mocno wygnieść ręką, osuszyć i pokroić na 4 plastry, lekko rozbić tłuczkiem. Każdy plaster lekko posolić, posmarować musztardą, na każdym położyć po 2 plasterki boczku, posmarować przecierem pomidorowym i rozłożyć drobniutko posiekaną cebulę, a na niej jajko na twardo. Plastry zwinąć, obwiązać nitką, obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym smalcu i przełożyć do rondla. Dodać masło, ziele angielskie, liść laurowy, skropić wodą i dusić na niewielkim ogniu, od czasu do czasu potrząsając rondlem, aby się nie przepaliły. Przed podaniem usunąć nitki, a zrazy posypać posiekaną natką. Podawać z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: