ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 1 kilogramówgąski zielone 400 gramówmięso wieprzowe 300 gramówboczek 100 gramówcebula 1 sztukmarchewka 1 sztukmąka 2 łyżek stołowychziele angielskie według uznanialiść laurowy 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w dużą kostkę. Oczyszczoną marchewkę pokroić w plasterki. Oczyszczona cebule drobno posiekać. Oczyszczone większe grzyby pokroić na kawałki. Grubo posiekać kapustę i włożyć do garnka z mięsem, grzybami, marchewką oraz przyprawami. Podlać wodą, przykryć i dusić 20 minut. Pokrojony boczek wytopić na patelni, dodać cebule, oprószyć maka i podsmażyć. Wymieszać z kapusta i zagotować. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: