Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżek stołowych
ryż długoziarnisty 20 dekagramówrosół 1/2 litrów
pomidory z puszki 50 dekagramów
jajo 1 sztuk
mielone mięso 50 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznaniasuszony
majeranek według uznania
słodka papryka według uznaniastrąk
zielonej papryki 1 sztukstrąk
żołtej papryki 1 sztuk
chudy boczek 10 dekagramówWykonanie:
Cebule i
czosnek obrać, posiekać. Rozgrzać 2 łyżki
oleju, zeszklić na nim połowę
cebuli i
czosnku. Wsypać
ryż, zeszklić. Następnie podlać rosołem i
pomidorami z puszki. Przykryć, gotować 25 min, często mieszając.
Mięso zagnieść z pozostałą
cebulą,
czosnkiem i
jajkiem. Przyprawić
solą,
pieprzem,
majerankiem i
słodką papryką. Z masy
mięsnej uformować 12 kulek.
Strąki papryki oczyścić, umyć, pokroić na kawałki.
Boczek pokroić na 8 cienkich kawałków.Na
szpilki do szaszłyków i nadziewać na przemian
paprykę,
boczek i
mięso. Smażyć 10 min na
oleju. Podawać z
ryżem. Można udekorować
majerankiem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: