Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 350 gramów
masło 150 gramów
jajka 2 sztuk
cukier puder 200 gramów
śmietana 2 łyżek stołowych
bułka tarta 3,5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztukwęgierki 800 gramów
Cynamon 1,5 łyżek deserowychWykonanie:Przesianą
mąkę z proszkiem posiekać z
masłem, dodać
śmietanę,
cukier puder, 1
cukier waniliowy oraz
jajka i zagnieść gładkie ciasto i wylepić nim średniej wielkości formę wyścieloną papierem do pieczenia. Ciasto posypać
bułką tartą wymieszaną z
cynamonem i pozostałym
cukrem waniliowym. Umyte, osączone połówki
śliwek rozłożyć na cieście przecięciem do góry, lekko je wciskając. Piec ok. 45 minut w 190 stopniach. Podawać pokrojony pokrojony na kwadraty i udekorowany
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-27jadłam pychotkaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: