ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 350 gramówmasło 150 gramówjajka 2 sztukcukier puder 200 gramówśmietana 2 łyżek stołowychbułka tarta 3,5 łyżek stołowychcukier waniliowy 2 sztukwęgierki 800 gramówCynamon 1,5 łyżek deserowychWykonanie:Przesianą mąkę z proszkiem posiekać z masłem, dodać śmietanę, cukier puder, 1 cukier waniliowy oraz jajka i zagnieść gładkie ciasto i wylepić nim średniej wielkości formę wyścieloną papierem do pieczenia. Ciasto posypać bułką tartą wymieszaną z cynamonem i pozostałym cukrem waniliowym. Umyte, osączone połówki śliwek rozłożyć na cieście przecięciem do góry, lekko je wciskając. Piec ok. 45 minut w 190 stopniach. Podawać pokrojony pokrojony na kwadraty i udekorowany bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-27jadłam pychotkaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: