ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 600 gramówmargaryna 1 sztukjajka 1 sztukżółtka 4 sztukcukier puder 1 szklanekproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptagalaretki cukrowe według uznaniapomarańcze 2 sztukcytryna 1 sztukcukier puder 1,5 szklanekWykonanie:Ciasto: z przesianej maki, margaryny, jajka, proszku, żółtek, cukru pudru i soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 60 minut do lodówki.Rozwałkowanym ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Wyszorowane, sparzone pomarańcze oraz cytrynę przekroić na pół, usunąć pestki i zmielić razem ze skórką lub rozdrobnić w malakserze.Dodać cukier puder (1,5 szklanki) i smażyć w rondlu na małym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć.Na upieczonym spodzie rozłożyć ciepłą masę i pozostawić do zastygnięcia. Ciasto udekorować cukrowymi galaretkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: