ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukmarcepan 200 gramówmargaryna 220 gramówcukier 0,75 szklanekcukier 1 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukpłatki migdałowe 30 gramówmąka 250 gramówmąka ziemniaczana 50 gramówproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychśliwki 1 kilogramówWykonanie:Płatki migdałowe zrumienić, a marcepan posiekać. Miękkie 200g margaryny utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Marcepan utrzeć, dodając do niego kolejno jajka. Dodać partiami mąki wymieszane z proszkiem. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Ciasto marcepanowe przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Oczyszczone śliwki przepołowić i wyjąć pestki. Owoce rozłożyć na cieście. Piec ok. 60 minut w 175 stopniach, ostudzić. Ciasto można podawać z bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: