Wykonanie
Bardzo szybkie i bardzo proste ciacho. Robi się je naprawdę w przysłowiowe 5 minut nie licząc oczywiście pieczenia.Składniki:6
jajek1 szkl.
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego1 kostka
margaryny3 szkl.
mąki tortowej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 puszka gotowej masy makowej
Margarynę roztapiamy.
Jajka miksujemy z
cukrem i
cukrem waniliowy na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą z
proszkiem do pieczenia mąkę i nadal ubijamy.
Na końcu do masy dodajemy roztopioną
margarynę.
Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na duża blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto łyżką nakładamy kule
makowe jak na zdjęciu.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!