Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
mąka ziemniaczana 0,5 szklanek
cukier 0,75 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
margaryna 1 kostek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jajka 5 sztukWykonanie:Całe
jajka ubić z
cukrami na puszystą masę, stopniowo dodawać obie
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia. Stopioną lekko ostudzoną
margarynę wlać wlać do ciasta i wymieszać. Przełożyć ciasto do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia lub do podłużnej foremki na babkę. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto przestudzić, wyjąć z formy. Jeśli przygotowujemy tort, to przekroić je na 3 krążki, nasączyć ponczem i przełożyć kremem, jeśli babkę - to polukrować lub posmarować
polewą czekoladową, lub obsypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Margarynę można zastąpić
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: