Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mieszanka chińska mrozona 0,5 sztuk
mięso mielone 200 gramów
olej 1,5 szklanek
sos sojowy 2,5 łyżek stołowych
papier ryżowy - opakowanie 1 sztuk
czosnek suszony w płatkach według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na 2 łyżkach
oleju podsmażyć warzywa i wyjąć. Dolać łyżkę
oleju i podsmażyć
mięso, dodać łyżeczkę suszonego
czosnku, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wymieszać z warzywami. Wlać
sos sojowy i chwile razem dusić. W zimnej wodzie namoczyć
papier ryżowy i osaczyć. Na każdym krążku układać po porcji farszu. Zwijać i smażyć w głębokim tłuszczu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: doris_doniaData: 2010-04-23uwielbiam sajgonki dziękuje za ten przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: