ßßß Cookit - przepis na Sajgonki z mięsnym farszem

Sajgonki z mięsnym farszem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mieszanka chińska mrozona 0,5 sztuk
mięso mielone 200 gramów
olej 1,5 szklanek
sos sojowy 2,5 łyżek stołowych
papier ryżowy - opakowanie 1 sztuk
czosnek suszony w płatkach według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Na 2 łyżkach oleju podsmażyć warzywa i wyjąć. Dolać łyżkę oleju i podsmażyć mięso, dodać łyżeczkę suszonego czosnku, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z warzywami. Wlać sos sojowy i chwile razem dusić. W zimnej wodzie namoczyć papier ryżowy i osaczyć. Na każdym krążku układać po porcji farszu. Zwijać i smażyć w głębokim tłuszczu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: doris_donia
Data: 2010-04-23
uwielbiam sajgonki dziękuje za ten przepis
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10401/Sajgonki-z-miesnym-farszem