Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mieszanka chińska mrożona 1 sztuk
wołowina chuda 300 gramów
sos sojowy 2 łyżek stołowych
chili 1 szczypta
ryż 200 gramów
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osaczone
mięso pokroić w cienkie paseczki i wrzucić na rozgrzany
olej. Po 10 minutach dodać opakowanie mieszanki chińskiej ( nie rozmrażać) i smażyć jeszcze 10 minut bez przykrycia. Mieszając doprawić
solą,
pieprzem,
sosem sojowym i
chili.
Ryż ugotować na sypko, odsączyć, wymieszać z warzywami oraz
wołowiną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: