Wykonanie
Czasem po pracy mamy ochotę na jakieś szybkie danie, które można zrobić w ciągu pół godziny. Wybieramy wtedy chińszczyznę . Robi się ją dosyć sprawnie i jest popisowym daniem mojej połówki.
Składniki:
ryż parboiled30 dag
wołowiny lub
wieprzowinymieszanka warzyw chińskich
Fix do dań chińskich Knorra
chilipieprzostra paprykamielony
imbirsos sojowyolejwoda +odrobina
soliUgotować
ryż wg przepisu na opakowaniu.
Mięso pokroić w kostkę bądź paseczki, wymieszać z
sosem sojowym jak w przypadku marynaty. Podsmażyć na
oleju. Dodać fix wymieszany z 300ml
wody. Dusić 10 minut. W woku na odrobinie
oleju podsmażyć mieszankę chińską wg opakowania. Przyprawić dobrze. Do mieszanki dodać
mięsko i razem poddusić ok 2 minutki, żeby przeszło smakiem. Zajadać ze smakiem :)