ßßß
1 duża pierś z kurczaka350g mrożonej mieszanki chińskiej1-1,5 l bulionu warzywnego3-4 łyżki słodkiego sosu chili(u nas 4 i jest moc!)2 łyżki sosu sojowego1 łyżka octu ryżowego125g chińskiego makaronu(chow mein)sól, pieprzolej do smażeniaPRZYGOTOWANIEPierś myjemy, usuwamy ewentualny tłuszcz i żyłki i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy warzywa i sos sojowy i przesmażamy kilka minut. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy sos chili i ocet ryżowy. Gotujemy razem na małym ogniu około 5 minut, po czym wrzucamy chiński makaron i pozostawiamy jeszcze na 4-5 minut, aż zmięknie. Smacznego :)