Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
kostka rosołowa drobiowo-wołowa 1 kostek
marchew 3 sztuk
pietruszka korzeń 1/2 sztuk
cebula 2 sztuk
pierś z kurczaka 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
śmietana 1/2 szklanek
pieprz według uznania
mąka 1 łyżek deserowychWykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy
pieprzem i smażymy na patelni. Następnie wrzucamy: pokrojoną w piórka
cebule, trzy średnie,pokrojone w półplasterki
marchewki,
pietruszkę pokrojona w kostkę. Całość podsmażamy ok 10min, następnie zalewamy
kostką rosołową i dusimy do miękkości. na koniec zagęszczamy
śmietaną wymieszaną z
mąką i posypujemy
natką pietruszki (może być świeża, jak i suszona). podajemy z
ziemniakami lub z
ryżem.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!12 MiesięcyPotrawy z
MięsaPowyżej 1 rokuKomentarze:Autor: kulaData: 2011-01-16Dokładnie tak, sztucznej kostki zazwyczaj używa osoba która nie za bardzo potrafi gotować.Autor: marzeniewData: 2009-04-19Zamiast
kostki rosołowej używam więcej przypraw aby uniknąć glutaminianu
sodu.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: