Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
kiełbasa 500 gramów
marchewka 3 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 200 gramówrosół z warzyw 3 szklanek
narka pietruszki 2 łyżek stołowych
żółty ser tarty 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę, a oczyszczoną
marchewkę w cieniutkie plasterki.
Ziemniaki i
marchew wrzucić do 1,5 litra osolonego wrzątku i gotować 10 minut.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki i oczyszczoną
cebulę też pokroić na cienkie plasterki.
Kiełbasę z
cebulą dusić na rozgrzanym
oleju na patelni.
Przecier pomidorowy oprószyć
mąką i wymieszać ze
śmietaną, zalać rosołem, mieszając doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować.Warzywa osaczyć z
wody i połączyć z pozostałymi składnikami, doprawić
solą i
pieprzem, posypać
natką i
żółtym serem. Podawać z tostami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: