ßßß Cookit - przepis na Gulasz z kiełbasą

Gulasz z kiełbasą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
kiełbasa 500 gramów
marchewka 3 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 200 gramów
rosół z warzyw 3 szklanek
narka pietruszki 2 łyżek stołowych
żółty ser tarty 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę, a oczyszczoną marchewkę w cieniutkie plasterki. Ziemniaki i marchew wrzucić do 1,5 litra osolonego wrzątku i gotować 10 minut.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki i oczyszczoną cebulę też pokroić na cienkie plasterki. Kiełbasę z cebulą dusić na rozgrzanym oleju na patelni.
Przecier pomidorowy oprószyć mąką i wymieszać ze śmietaną, zalać rosołem, mieszając doprowadzić do wrzenia i chwilę pogotować.
Warzywa osaczyć z wody i połączyć z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem, posypać natką i żółtym serem. Podawać z tostami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4668/Gulasz-z-kielbasa