ßßß Cookit - przepis na Filety rybne po marynarsku

Filety rybne po marynarsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 500 gramów
ziemniaki 4 sztuk
marchewka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
cebula 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
przecier pomidorowy 0,5 szklanek
czosnek 1 ząbki
sok zcytryny według uznania
natka pietruszki według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Oprószyć solą oraz pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Oczyszczoną cebulę i ziemniaki pokroić w plastry. Oczyszczoną marchewkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa obsmażyć na oleju i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Ułożyć filety i zalać śmietana wymieszaną z przecierem i zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą oraz pieprzem. Zapiekać ok. 20 minut w gorącym piekarniku. po wyjęciu posypać posiekana natką pietruszki i od razu podawać z ulubioną sezonową surówką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10648/Filety-rybne-po-marynarsku