Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 500 gramów
ziemniaki 4 sztuk
marchewka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
cebula 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
przecier pomidorowy 0,5 szklanek
czosnek 1 ząbkisok
zcytryny według uznania
natka pietruszki według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Oprószyć
solą oraz
pieprzem, obtoczyć w
mące i usmażyć na rumiano z obu stron na
oleju. Oczyszczoną
cebulę i
ziemniaki pokroić w plastry. Oczyszczoną
marchewkę i
seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa obsmażyć na
oleju i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Ułożyć filety i zalać
śmietana wymieszaną z przecierem i zmiażdżonym
czosnkiem, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Zapiekać ok. 20 minut w gorącym piekarniku. po wyjęciu posypać posiekana
natką pietruszki i od razu podawać z ulubioną sezonową surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: